VI ОУ "Еньо Марковски", град Шумен

„Европейска седмица на програмирането“ - 07-22.10.2023 г.

#CodeWeek

7—22 октомври 2023 г.

Европейската седмица на програмирането е инициатива, насочена към гражданите, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин.

 

Информация 

отбелязване на „Европейска седмица на програмирането“

Работя с програмируеми роботи и дигитални устройства“

 

По случай „Европейската седмица на програмирането“ в периода 16 – 20.10.2023г.  се проведоха различни дейности с учениците от II - VII клас на тема „Работя с програмируеми роботи и дигитални устройства“. 

  • Използване на програмируемите роботи „Robot Mouse“ и  „Blue-Bot“  – по забавен и интересен начин учениците се запознаха с използването на програмируеми устройства, научиха основните понятия на кодирането и  развиха умения за управление на тези устройства.
  • Работа с ръчния микроскоп „Easi-Scope“  - с използването на микроскопа децата влязоха в ролята на изследователи, като изследваха тъкани, почва, камъни, насекоми, растения и др. Изследваните обекти бяха заснети като снимка.
  • Използване на компютърното приложение Jigs@w Puzzle2 – с това приложение учениците сами създадоха и решиха пъзели, с което усъвършенстваха дигиталните си умения.

 

Преподавател: Г. Ресул